Sira en de MicMac Studio

1)De animatiestudio: een verhaal in een verhaal
In dit toneelstuk zijn er twee verhaallijnen te volgen, wat er in de film gebeurd en wat er zich in de Micmac Studio afspeelt. Er zijn de actrices Yamina en Aïcha (dit zijn ook hun echte namen) en ook nog de muzikante Sarah en technieker Sam. Je ontdekt hoe een animatiefilm wordt ingesproken, hoe voetstappen geluid krijgen en dat samenwerkingen tussen acteurs niet altijd even gemakkelijk zijn. Daarnaast heb je ook het verhaal van de animatiefilm: Sira en de Kangoerang. Op een bepaald moment is de grens tussen tekenfilm en opnamestudio verdwenen. Dan lopen de twee verhalen door elkaar. 
 
 
In dit filmpje zie je hoe je met bruitagemateriaal geluiden kan maken.
 
Aan de slag! Kies een stukje film waarin veel verschillende acties voorkomen. 
Filmpjes van bijvoorbeeld Tom & Jerry zijn hiervoor heel geschikt. Er wordt niet gesproken maar er zijn wel veel verschillende geluiden.
Kijk hier eens naar.
Schrijf zoveel mogelijk geluiden op die je hoort. Oefenen maar! Welke materialen en technieken kan je het best gebruiken? Zoek per leerling één geluid .  
Zet de leerlingen en hun geluiden in de juiste volgorde, nu gaan we opnemen. Opgelet, absolute stilte is hier vereist! Elke giechel of kuch wordt ook opgenomen. Net zoals in de Micmac Studio zijn hier regels, je kan ook een rood licht gebruiken om de opnametijd aan te geven. Wanneer je het filmfragment in Imovie of Moviemaker sleept kan je het oorspronkelijke geluid dempen. Dit kan je doen door het geluid naar beneden te slepen. Vervolgens kan je het opgenomen geluid onder de film zetten. Finaliseer je project en afspelen maar!
 
Binnenkort zien jullie de animatiefilm met het opgenomen bruitagegeluid erbij hieronder!