Ben jij een goede detectieve?

Dit zijn beschrijvingen van vermisten of gezochten van het schooljaar 2014-2015.

Deze leerlingen zijn Emma, Charlotte, Margaux, Gabriël, Philine, Jad, Alexi, Laura, Cefora, Burchin, Christophe, Charlie, Sarosh, Kenza, Jeanne en  Amandine . Er is ook 1 beschrijving van een volwassene bij!

    Binnenkort komen de antwoorden op deze site. Dan kan je controleren of je het juist had. Dan weet je of je een goede detectieve bent.
 
1. Gezocht: Boef op onze school BS Carolus Magnus
De boef heeft de 500 euro van muziek gestolen.  We weten dat het een meisje is. Ze is klein,blond en ze heeft groene ogen. Toen we haar het laatst zagen had ze een trui aan van "New York". We vermoeden dat ze ook een grote zus heeft, die niet meer op onze school is. Pas op! De boef loopt rond met een plastieken mes. Als jullie iets weten over dat jonge meisje, waarschuw dan de dichtsbijzijnde politie.
 
Kent u de naam van deze dief?
 
2.Gezocht: Moordenaar
Deze jongeman heeft een moord gepleegd. Je kunt hem alleen vinden met deze omschrijving. Hij is heel verstrooid en soms een beetje dom. Hij heeft bruine ogen en is ongeveer 10 jaar oud. Hij is groot van gestalte voor zijn leeftijd. Hij heeft een kleuter vermoord. Pas op, hij loopt rond op de Carolus Magnusschool. Hij heeft dit gedaan als zijn broer hem kwam halen. Hij loopt ook gewoon in de stad rond. Als je dus een jongen vindt die een beetje onnozel is en van Belgische afkomst is, bel dan meteen de politie op het nummer 101.
 
Kent u deze misdadiger bij naam?
 
3. Gezocht
Een jonge dame die zeer gevaarlijk is. Ze heeft meer dan honderd slachtoffers gemaakt en recentelijk ook één kind gekidnaped. Zo ziet de moordenaar eruit: ze is ongeveer 1 meter 35 groot,28 kg zwaar , ze heeft bruine ogen, bruin haar tot op haar schouders. Laatst droeg ze haar haar in een staartje. Ze is ongeveer 9 jaar en heeft ook een oudere broer. Ze draagt zwarte schoenen , een grijze trui en een joggingbroek. Ze draagt ook een ketting. Ze is van Marrokaanse origine. Indien u het gekidnapte kind ziet of de dader verwittig dan child focus. 
 
Weet u wie deze criminele is?
 
4.Gezocht
De politie zoekt een meisje die de Mona Lisa heeft gestolen. Ze heeft bruine ogen en 2 jongere broers, maar die hebben niet meegedaan met de diefstal. Ze babbelt heel veel en vindt koekjes heerlijk. Ze is ongeveer 9 jaar. Ze is blank en draagt geen beugel. Ze kan Pools praten. Als jullie deze jonge dievegge hebben gezien, verwittig dan meteen de politie op het nummer 02/511 256
Let op, ze kan gewapend zijn!
 
Kent u deze dievegge?
 
5. Gezocht
Er is iets vreselijks gebeurd. Een 9-jarige jongen heeft een leerling vermoord. De naam van de dode leerling was Jad, die ook 9 jaar oud was. De politie heeft de dader het laatst in de supermarkt gezien. De politie heeft foto's van de dader gepost. De jongen heeft bruine ogen, heeft zwart haar en is lichtbruin van huid. Ze zeggen dat hij een kleine zus heeft, maar het is geen kompaan.  Ze zeggen ook dat hij thuis schapen heeft. Als u hem ziet, bel dan onmiddellijk naar het politiekantoor.
Kent u zijn naam?
 
6. Gezocht
We zoeken een vrouw die heel gevaarlijk is. Ze heeft een auto gestolen. Ze pleegde deze misdrijf en was gewapend op het moment van de feiten.Zo ziet ze er uit. Ze is mager en heeft kort blond haar tot op haar schouders en ze draagt meestal donkere kleren. Haar bijzondere kenmerken zijn: ze is streng op orde en netheid. Ze staat in het vierde leerjaar van de BS Carlus  Magnusschool. Ze is bijna 5 keer zo oud als de gemiddelde leeftijd van een kind uit het vierde.  We hebben haar het laatst gezien in het Jubelpark te Schaarbeek. Indien u haar ziet bel dan naar de politie.
Rarara, wie is deze vrouw?
 
7. Gezocht: een bankovervaller
Het is een jongen van negen en een half jaar oud. Hij heeft de Rabo-bank overvallen  en heeft 30 000 euro gestolen. De camera heeft hem gefilmd. Hij heeft blond haar. Hij heeft bruine ogen. Hij heeft 2 zussen: een kleine en een grote zus. Hij droeg een blauwe t-shirt,een groene broek en een rode pet. Hij heeft geen juwelen. Pas op, hij is gewapend met een pistool 456. Als u hem ziet, bel dan naar het gratis nummer  0800/600341
Kent u deze bankovervaller?
 
8. Gezocht
Deze misdadiger heeft al voor de derde keer een juwelenwinkel overvallen. Ze is ongeveer 10 jaar en ze is groot. Ze heeft blauwe ogen en donkerblond haar. Ze heeft een grijze trui en een zwarte broek. Ze heeft vaak een staart in haar haren. Ze is gevaarlijk! Wees voorzichtig. Als je dit meisje ziet, bel dan direct het gratis nummer 0800/123 123
Weet u haar naam?
 
9.Gezocht
Er wordt gezocht naar een jongeman. Hij is geestesgestoord. Hij is ontsnapt uit een gekkenhuis. Hij is gewapend met een bazoeka. hij heeft waarschijnlijk donkerbruine ogen en zwart golvend haar. Zijn huid is lichtbruin. Hij spreekt Frans. Hij vindt durum lekker en houdt van basket. Er wordt gezegd dat hij vermoedelijk 2 grote zussen heeft. Hij droeg op het moment van de feiten een blauwe trui met een jeansbroek.
Kent u de naam van deze ontsnapte gek?
 
10. Opsporingsbericht
Er is een meisje vermist in Schaarbeek. Ze is het laatst gezien op school. Ze had een jeansbroek en een blauw-wit hemd aan op het moment van de verdwijning. ze heeft groene ogen en bruin lang haar. Ze droeg een rode sjaaal en een grijze t-shirt.. Ze zit in het vierde leerjaar van de Carolus Magnus school. Ze heeft een luide stem en ze heeft ook een broer dat vermoedelijk in het eerste middelbaar zit. Ze heeft een kleine neus en een kleine mond. Ze is rechtshandig en haar moeder is dokter. Ze heeft ook gaatjes in haar oren en ze draagt dus oorbellen. 
Kent u de naam van dit vermiste meisje?
 
11. Opsporingsbericht
Pas op! Er is een klein meisje uit het vierde leerjaar, die haar klasgenootjes wil doden. Er waren er 16 en nu zijn er nog maar 10. Er zijn al 6 doden. Laat jullie kinderen niet alleen en zeker niet in de Victor Horta straat, want de vermoedelijke dader woont in deze straat. Ze gaat steeds naar daar rond 12 u. We weten niet veel meer over de dader. Volgens de omschrijving is ze heel mager. Ze is ongeveer 1m 20. Op het moment van de feiten droeg ze een rode trui en een zwarte broek. Ze heeft lichtbruine haren tot op haar schouders en lichtgroene ogen. Let op, ze is waarschijnlijk gewapend met een mes.
Kent u deze seriemoordenaar? 
 
12. Opsporingsbericht
De politie zoekt een jong kind. Ze heeft een bank overvallen en heel wat geld gestolen. Het jonge kind heeft zwart-bruin haar en een donkere huid en bruine ogen. Toen ze het laatst gezien werd, had ze een jeansbroek en een trui aan. Ze heeft een lage stem en korte haren. Vroeger had ze lang haar en nu is het kort. Ze heeft geen zus en geen broer. Ze is van Indische origine. Haar moeder is blank en haar vader is Indiër. 
Kent u de naam van deze persoon of kunt u meer inlichgtingen verschaffen over haar, bel dan naar het gratis nummer 0800/456 456
 
13.Opsporingsbericht: Moordenaar gezocht
De dader heeft de directeur van de Carolus Magnus school vermoord. Zo ziet ze er uit. Ze heeft lichtblauwe ogen. Haar huidskleur is blank. Ze is ongeveer 9 jaar oud. Ze is wel wat groot. Ze werkt wel traag. Op de dag dat ze de daad pleegde had ze vastgebonden haren en een clip. Haar neus is een beetje groot en ook scherp. Ze heeft lange oren. Haar lippen zijn puur roze. Ze draagt soms een bril en heeft geen juwelen. Ze spreekt niet duidelijk. Ze heeft platte wangen en is voorts slank gebouwd. Ze zeggen dat ze ook een grote zus heeft. Als je iets over haar weet, bel dan naar de politie.
Weet je wie ze is?
 
14. Gezocht: Moordenaar
Er is een moordenaar op school. Deze jongedame is heel gevaarlijk. Ze heeft iemand vermoord en geld gestolen. Zo ziet ze er uit: haar haren zijn blond en ze heeft vaak staartjes. Haar ogen zijn bruin. Ze is ongeveer 9 jaar oud. Ze is gewapend. Ze houdt van ballet. Ze is klein van gestalte en steeds mooi aangekleed. Ze heeft een kleine zus. Als je haar ziet moet je naar de politie gaan.
Ken je haar?
 
15. Gezocht
Een jongen van 9 jaar. Hij is van Marokkaanse origine en hij lacht regelmatig in de klas. Hij heeft bruine ogen. Hij heeft zwart haar en een lichtbruine huid. Hij heeft al een dun snorretje en een puntige neus. Hij heeft een bom in het huis van Koning Filip gelegd. Waarschuw de politie als jullie hem zien.
Ken je deze persoon?
 
16. Vermist
Een jongen van ongeveer 9 jaar is mogelijk gekidnapt. Hij is het laatst in het Jamblinne de Meux park gezien op vrijdag 6 februari. Hij heeft een bruine huidskleur, bruin haar, bruine ogen en is van Pakistaanse origine. Heb je hem gezien?
Ben dan het nummer 99 200 474
Ken je deze vermiste jongen? 
 
17. Gezocht
Het is een jongedame. Ze is ongeveer 9 jaar en een half. We weten het niet zeker. Ze heeft wel 20 miljoen gestolen. Haar ogen zijn groen. Ze is normaal gebouwd. Ze is van Japanse origine. Ze heeft iemand gedood. Ze loopt vrij rond in de Carolus Magnus school. Wie haar kent kan naar het gratis nummer 0800 71 222 bellen. Je krijgt een beloning!
Kent u haar naam?Wil je weten of je een goede detectieve bent?
Hieronder staan de juiste antwoorden.
Veel plezier ermee.

1.Charlotte
2.Charlie
3.Kenza
4.Emma
5.Christophe
6.Juf Karine
7.Alexi
8.Burchin
9.Gabriël
10.Laura
11.Amandine
12.Cefora
13.Jeanne
14.Margaux
15.Jad
16.Sarosh
17.Philine