Weekverslag G.W.P.

Maandag, 30 maart 2015

We zijn aangekomen om 10u51’.Toen hebben we de bagages naar de kamers gebracht. De kamers hebben we samen ontdekt en de kamerverdeling verliep vlotjes.Om 12u zijn we gaan eten. We kregen frietjes , stoofvlees, sla en worteltjes. Als dessert kregen we chocoladeflan. Nadien hebben we gesport van 13u30’ tot 15u30’. We deden balsporten, loopsporten en ringwerpen. Dan hebben we een lekkere frangipan met fruitsap gekregen als vier-uurtje.In een superleuke speeltuin hebben we ons uitgeleefd. Er was een glijbaan,een speeltuin met een boot en rondraaiende water, een leuk parcours in het bos, een bandenslinger en een groot buitenzwembad met leuke glijbanen waarin we spijtig genoeg niet in konden. Dan zijn we naar onze kamers gegaan om onze bedden op te maken en de bagages leeg te maken.Als avondeten kregen we bloemkool,boontjes,pasta,aardappelsla en een assortiment van charcuterie en brood. Toen keerden we terug naar onze villa om ons douche-gerief te halen. Dan gingen we naar de sporthal om te douchen. En dan…kon het feest pas echt begingen. We versiereden naar hartelust de feestzaal met slingers en ballonnen, we dansten, aten superlekkere cake van juf Véronique en kregen nog allerlei soorten fruitsap. Als laatste poetsten we onze tanden en kropen we voldaan in ons bedje. Veel kusjes, de vierdeklassers!

Dinsdag,31 maart 2015

’s Morgens stonden we op en mochten we spelletjes spelen in de feestzaal. Daarna gingen we ontbijten. We hadden de keuze uit cornflakes, een broodje met beleg naar keuze o.a. choco, confituur, ham, salami, kaas en speculoosjes. We konden ook peperkoek kiezen. Na het ontbijt hebben we kin-ball en badminton gedaan als sportactiviteit. Na het sporten hebben we gesmuld van het middagmaal. Het was soep, worst, appelmoes en aardappeltjes. Als dessert kregen we vanille-yoghurt. We kregen bezoek van onze directeur. Daarna hebben we weer gesport. Het was estafette en honkbal. Kin-ball vonden we het leukst. Als 4-uurtje aten we een zebra-cake met coca-cola.Toen mochten we spelen in de speeltuin. Natacha was haar beugel kwijt. Na een grote zoektocht vonden we de beugel intact terug. Het avondmaal : macaroni met kaassaus en ham was nogal zwaar. Na het eten deden we een leuke kwis en testten we onze kennis over liedjes, verhalen en algemene kennis. En toen aten we cake en dronken we allerlei soorten fruitsap. En dan was het bedtijd. Welterusten!

Woensdag, 1 april 2015

’s Morgens zijn we na het wakker worden naar de feestzaal gegaan. We hebben daar spelletjes gespeeld tot iedereen klaar was. Daarna zijn we gaan ontbijten. Er waren pistolets, gewoon brood, confituur, choco, boter en allerlei beleg. Er was speculoos,cornflakes en peperkoek. Dan hebben we gesport. We deden honkbal, pijl en boog en we sprongen op verschillende springkastelen.Dan hebben we ons middagmaal gegeten. Het was rijst met kip, currysaus en ananas. Als nagerecht een sinaasappel. Dan moesten we naar onze villa om onze laarzen aan te trekken. We keerden terug om een wandeling te maken in het bos met onze gids Florent. Er vertelde over bijen, de zwarte specht, de groene bonte specht, de vuursalamander, padden en kikkers, allerlei soorten vruchten. We leerden over silex, een vuursteen en over ijzererts. We hebben stenen gezocht om zelf vuur te maken. Daarna hebben we opnieuw gespeeld op de springkastelen, want het was buitenspeeldag. Dan hebben we ons 4-uurtje gegeten in de eetzaal. Het was een  frangipan met een fanta. Dan mochten we spelen op de buitenspeeltuin: de glijbanen, de bandenslinger en nog zoveel meer. Dan mochten we ons avondmaal eten. Het was een broodmaaltijd deze keer. Dan keerden we terug naar onze villa voor ons douchegerief. We douchten in de sporthaldouches en konden toen terug naar de villa. Dan begon de filmavond. Het was de film spyderwick. Soms was de film wat griezelig, maar ook wel grappig. Op het einde van de film hebben de juffen een vraag gesteld over de film. De juffen wisten het antwoord zelf niet, want het was een 1-april grapje. We mochten popcorn smullen en allerlei soorten vruchtendrank drinken. En dan was het bedtijd. Slaap zacht, slaap hard, slaap snurk, en … iedereen was in dromenland.

Donderdag, 2 april 2015

's Morgens hebben we een broodmaaltijd verorberd en nadien mochten we naar de roofvogelshow gaan kijken. We hebben in de voormiddag van alles geleerd over verschillende roofvogels: gieren, valken,uilen, chiliarend, een grote arend en nog zoveel meer. De roofvogels vlogen rakelings over onze hoofden en soms stonden ze op ons hoofd. Dat was wel een beetje akelig. Amandine mocht heel snel lopen met achter haar een lokkonijn dat dan door de chiliarend werd gevangen. Ze was de snelste van alle kinderen en daarom mocht ze zo snel mogelijk wegrennen. Alle andere kinderen waren toch een beetje bang en blij dat zij niet in de schoenen stonden van Amandine. Amandine was klein maar dapper, maar niet zo snel als de chiliarend. Daarna was het BBQ als middagmaal. Na de middagmaaltijd deden we sport. We deden allerlei soorten dans en volleybal. Dat was leuk. Dan was het tijd voor ons 4-uurtje. Het was sinaasappelsap en yoghurt of vanillepudding. Daarna mochten we nog wat buiten spelen in de speeltuin. En dan was het tijd om naar onze villa te gaan. We moesten onze feestkleren nemen en ons douchegerief. Dan gingen we snel douchen en avondeten. Het waren hotdogs. Mmm... smullen maar. Dan keerden we naar onze villa en hadden we nog een half uur om onze bagages te maken en dan begon het free-podium. Iedereen was verkleed voor zijn of haar act. Er werd gedanst, gezongen, gegoocheld en veel plezier gemaakt. Tussendoor kregen we drank. We konden kiezen uit cola,fanta,multivruchtendrank, appelsap,sinaassap,spuitwater,plat water en ijsthee. Daarbij werden we nog verwend met chips,borrelnootjes,zoute versnaperingen, snoepgoed en smarties. Wat een verwennerij! Als laatste act kwamen de juffen op. Zij waren verkleed en hadden alle drie een pruik op. Ze deden een dansje en deden lekker gek. Als afronder mochten we nog dansen en ons uitleven op onze lievelingsmuziek. En dan waren we moe, maar voldaan. Het was tijd om onder de lakens te kruipen. Slaap wel!

Vrijdag, 3 april 2015

's Morgens vroeg moesten we onze bagage zetten onder de carpoort. We moesten de bedden aftrekken en alle beddengoed bij elkaar zetten in de feestzaal. Daarna vertrokken we naar de eetzaal voor ons ontbijt. Dan mochten we gaan sporten. We kregen nog onze paaseitjes als verrassing. Nadien namen we onze laatste maaltijd en vertrokken we terug richting school. Het was een fijne, maar vermoeiende week! We hebben ervan genoten en we zijn klaar voor de paasvakantie.